Propaangas

Propaan is een budgetvriendelijke en ecologische energiebron met een groot gebruiksgemak. Voeg daar de ervaring van ons team en onze uitgebreide dienstverlening aan toe en u bekomt de ideale mix voor al uw energiebehoeften. Maar wat is propaangas nu precies?

Propaan: hoe en wat

Propaan wordt gewonnen uit petroleum. Bij het kraken van de aardolie komt er propaan en butaan vrij. Het energierendement van propaan is uitzonderlijk hoog. 1 kg propaan levert u 12,83 kWh energie op, wat we kunnen vergelijken met een verbruik van 1,25m³ aardgas of 1,35 liter stookolie.  Bij gastanks wordt dit per liter bekeken : 1 liter propaan levert 7,058 kWh op.

Bij kamertemperatuur is propaan een kleurloos en reukloos gas. Het gas wordt vloeibaar als het onder druk of bij erg lage temperaturen bewaard wordt. Wanneer die druk wordt vrijgelaten, begint de vloeistof te koken en wordt er damp gevormd. Dat is propaan in gasfase. Die kan, op zijn beurt, als brandstof worden gebruikt.

Waarvoor kan u propaan gebruiken?

U kan propaan gebruiken voor veel doeleinden. Enkelen ervan zijn verwarming, warmwaterproductie, koken, sfeerhaarden, zwembadverwarming,... 

Contact

Nog vragen, of reeds overtuigd van de talloze voordelen van propaangas? Neem dan hier contact op, en wij helpen je met plezier verder.

CONTACT