Propaan als huishoudelijk gas: talloze voordelen onder 1 dak

Kiezen voor propaan als huishoudelijk gas biedt talloze voordelen. Hieronder ontdekt u waarom kiezen voor propaangas een verstandige keuze is.

Economische oplossing

Propaangas heeft niet enkel een hoge energiewaarde. De installatiekosten blijven ook nog eens binnen de perken. Alle toestellen werken met een rechtstreekse muurdoorgang. U heeft geen schouwen nodig. 

Aangezien de verbranding van propaan bijzonder weinig reststoffen oplevert, moet uw gasketel ook niet jaarlijks nagezien worden. De nieuwste generatie condensatieketels is gemaakt op maat van propaan, waardoor ze efficiënt en zuinig werken en een stuk minder kosten dan een stookolieketel. Omdat propaan multifunctioneel is, volstaat één energiebron in uw huis. Zo bespaart u nog eens op aansluitings- en installatiekosten.
De officiële prijs van propaan vindt u terug op de site van de Federale regering. 
http://statbel.fgov.be/nl/statistieken/cijfers/energie/prijzen/officieel_laatste/#.U8fj6hbV-Tc

Een kort overzicht waarom propaan als huishoudelijk gas zo budgetvriendelijk is:

  • 4 eurocent om een maaltijd klaar te maken: 0,58 kWh;
  • 13 eurocent om een kamer van 10m² te verwarmen op 20°C: 1,76 kWh;
  • 28 eurocent om een bad van 80 liter en 40°C te nemen: 3,89 kWh;
  • (gebaseerd op de officiële prijs op 04/12/2008).

Eenvoudige installatie

De installatie die nodig is om te kunnen genieten van de voordelen van propaan is simpel. Al wat u nodig heeft is een simpele doorgang in uw woning met vertakkingen naar alle gewenste installaties. Geen overbodige bouwwerken, geen schouwen, geen huis op stelten.

Als gasleverancier zorg E-gas ervoor dat de milieuvergunningsaanvraag klasse 3 in orde is. Wij zorgen voor de plaatsing van de propaantank en volgen uw dossier op.

Geen idee wanneer u een volgende levering van gas nodig heeft? Geen nood. U kan kiezen voor automatische leveringen.

Word nu klant, want propaangas is vriendelijk voor uw portemonnee

U kan uw aankoopprijs optimaliseren dankzij onze betalingsfaciliteiten en ons kortingsregime. Wij bekijken alles in functie van uw verbruik en betalingsmogelijkheden. Ook een budgetplan met spreiding van de betaling op maandbasis is mogelijk. 

Wil u de prijs weten van propaan? Contacteer ons voor de installatie van uw propaangastank.