Ondergrondse propaangastank

Het grootste voordeel van een ondergrondse propaangastank is, uiteraard, dat hij zo goed als onzichtbaar is. Enkel het toezichtsluik is zichtbaar. De perfecte integratie van uw propaanvoorraad is meteen een feit. Een ondergrondse propaangastank is een perfecte oplossing als de ruimte voor de plaatsing van een gastank eerder beperkt is.

Dubbele bescherming

De veiligheidsafstanden worden berekend vanaf het toezichtsluik, niet meer vanaf het gehele tanklichaam, zoals bij de bovengrondse tank zodat deze afstanden in sommige gevallen makkelijker gerealiseerd kunnen worden.

Er is een dubbele bescherming: de propaangastank krijgt een kwalitatief hoogwaardige coating, met daarbovenop nog een kathodische bescherming. Op die manier biedt de constructie van de ondergrondse gastank bescherming tegen corrosie en de inwerking van omgevingsstoffen. Veiligheid gegarandeerd dus.

In het onwaarschijnlijke geval van een lek wordt de bodem trouwens niet verontreinigd door het propaangas.

De installatie van uw propaangastank

De tank met inhoud van 2.900 liter wordt verkocht, geleverd en geplaatst met inbegrip van de graafwerken. Bij de plaatsing zelf wordt de tank gekeurd door een erkend organisme, zodat de tank meteen klaar is voor aansluiting.

Ook hier maken we, samen met u, een milieuvergunningsaanvraag klasse 3 op.

Bij E-gas kan u, naast ondergrondse propaangastanks, ook terecht voor bovengrondse gastanks.

Overweegt u om propaangas te kopen? Reken dan op E-gas als betrouwbare leverancier van propaangas.

Terug naar overzicht